Voet-, knie- en heupklachten

Last van de gewrichten in de benen?

Klachten aan de gewrichten in de benen kunnen verschillende oorzaken hebben. Zo kunt u heup-, knie- en voetklachten krijgen door een niet optimale houding. Denkt u hierbij aan het staan met overstrekte knieën of het staan op een been waardoor de heup wegzakt. De stand van de voeten en knieën hebben invloed op de stand van het hele lichaam. Een onvoordelige voet- of kniestand kan leiden tot disbalans in de beenspieren en zorgt voor een hogere belasting op de gewrichten tijdens dagelijkse activiteiten. Daardoor kunnen er klachten ontstaan, bijvoorbeeld gewrichtsslijtage (artrose), overbelasting van spieren/banden of terugkerende sportblessures.

Behandeling bij Oefentherapie Motus

Tijdens de behandeling maken we u bewust van uw houding en manier van bewegen in relatie tot uw klachten. We gaan samen met u op zoek naar de oorzaak van uw klachten. Onze oefentherapeuten geven adviezen, tips en begeleiden u middels oefeningen en correcties bij het herstel. De zorgvuldig gekozen oefeningen verbeteren de conditie van uw spieren, de veerkracht en de coördinatie. We helpen u een gunstige houding te vinden, dit begint vaak met een goede stand van de benen, knieën en voeten ten opzichte van het lichaam. U leert een optimaal bewegingspatroon aan bij bijvoorbeeld lopen en sporten, zodat gewrichten gezonder belast worden.

Mocht het nodig zijn dat er meer ondersteuning nodig is, dan kan dat in de vorm van zolen. In onze praktijk werken we samen met de podotherapie.

In Putten, Garderen en Voorthuizen kunt u bij ons terecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *