Ervaringen van anderen

Wat vinden patiënten van Oefentherapie Motus? Lees de ervaringen van volwassenen, jongeren en kinderen die door ons zijn behandeld.

Bianca (19), lage rugklachten

Door mijn werk kreeg ik last van mijn rug ik werd bij de dokter doorverwezen naar cesartherapie. Al snel kwamen we erachter dat ik vooral op mijn houding moest letten.Ik heb oefeningen gekregen en deze hielpen gelijk. Ik ben de therapeut en stagiair erg dankbaar want kan nu weer met veel plezier mijn werk doen!”

Ria (68), kortademig, ademhalingsoefeningen

Ik kwam voor ademhalingsoefeningen omdat ik kortademig was gebleven na een longontsteking. Na een prettig eerste gesprek heb ik oefeningen gekregen waar ik zeker iets aan gehad heb. Daarnaast zit ik al jaren op de Cesar gym. Daar ben ik op gekomen na een Hernia. De therapeut adviseerde mij de Cesar gym in Putten en bewegen bevalt mij prima. Het prettige is dat je kan bewegen op je eigen tempo en mogelijkheden.”

Astrid (14), hoofdpijn

Astrid kwam in de praktijk met veel hoofdpijn klachten. Met Astrid gaat het wel goed, ze is niet hoofdpijn vrij, maar het belet haar niet om de dingen te doen die ze wil doen. De “handvaten” die je haar hebt gegeven en ook door haar klachten serieus te nemen hebben haar geholpen, daarvoor zijn we (moeder en Astrid) je beide erg dankbaar!!

Petra (20), hoofdpijn en spanningsklachten

Ik heb geleerd dat niet alle pijnklachten komen van iets doen. Ze kunnen ook komen van de dingen die je juist niet doet. Je lichaam en hoe jij je van binnen voelt staat in verbinding. Wees bewust van wie jij bent en wat jij met jou eigen lichaam doet. Ik wil mevrouw Kolkman bedanken voor dit inzicht, u bent geweldig. Het gaat nu erg goed.”

Hidde (72), lage rugklachten, uitstraling naar het been

Ik kwam met pijn in mijn onderrug, bil met uitstraling naar mijn been. Ik heb na elke behandeling vooruitgang bemerkt en de door jullie  voorgestelde oefeningen voor thuis hebben hierbij ook goed geholpen. Na circa 5 weken was ik weer pijnvrij.  Hartelijk dank hiervoor.”

Henk (53), al 20 jaar hevige hoofdpijn

Ik heb oefentherapie gehad voor mijn schouders en nek. Het zat allemaal vast en de therapie heeft goed geholpen. Ik heb er tot nu toe geen last meer van gehad, wel blijf af en toe de oefeningen doen. Ik werd goed geholpen door twee vriendelijke en kundige dames (stagiaire en therapeut).”

Tin Tin (61), knieletsel

Door een in 2014 opgelopen knieletsel (botbreuk) functioneerde mijn knie nog maar zeer beperkt. Hiervoor heb ik toen zo’n 4 maanden oefentherapie gevolgd bij Lynnet Kolkman. Mede dankzij Lynnet’s professionele, enthousiaste en stimulerende werkwijze functioneert de knie inmiddels al weer vrij normaal en heb ik nog nauwelijks beperkingen. Een volgende keer zou ik dan ook zeker weer gebruik maken van de diensten van Lynnet Kolkman.”

Erica (43), lage rugklachten, uitstraling in het been

Bedankt voor al je tips & trucs, het is inderdaad fijn om op deze manier met klachten om te kunnen gaan. Mocht ik ooit een ‘opfriscursus’ nodig hebben, dan weet ik je zeker te vinden!

Klaasje (73), schouderklachten

Na andere therapieën ben ik doorverwezen naar de Oefentherapie Motus in Garderen. In het begin had ik heel veel klachten en ik ben – toen ik het op een gegeven moment niet meer zag zitten – ontzettend goed opgevangen door de therapeut. Het intapen van de schouder heeft me daarnaast enorm goed geholpen. Ik ben zeer blij met het resultaat en ik ben veel bewuster van wat ik wel of niet kan doen. Waar ik dus meer klachten van krijg. En daardoor gaat het nu goed en zal ik blijven letten op mijn houding.”

Henk (48), hoofdpijn en nekklachten

Met hoofdpijn klachten ben ik bij de praktijk terecht gekomen. Nadat ik als eerste uitleg heb gekregen waar mijn klachten vandaan komen kan ik er iets mee doen. De nek en rug waren de veroorzaker en door eenvoudige oefeningen en goede tips kan ik nu opkomende hoofdpijn bestrijden. Hierdoor zijn de klachten sterk verminderd en dit alles door een goede voorlichting en prettige samenwerking!”