Oefentherapie

De oefentherapeut Cesar en Mensendieck is specialist in het aanleren van gezond ‘beweeggedrag’. Door ziekte, pijn, spanning en blessures passen veel mensen hun houding en beweeggedrag onbewust aan. Deze verstoringen van bewegingspatronen kunnen klachten veroorzaken. De juiste coördinatie is als het ware vergeten en deze herstelt soms niet vanzelf wanneer de pijn over is.

Tijdens de behandeling kijken we samen met u naar uw leefstijl, uw lichaamshouding en manier van bewegen in dagelijkse activiteiten. Wat gebeurt er als u zit, loopt of andere bewegingen maakt? Welke spieren en gewrichten krijgen het daarbij onnodig zwaar te verduren? Waardoor u wellicht pijn ervaart. Wat zijn uw beweeggewoontes waardoor het lichaam alsmaar op dezelfde manier wordt (over)belast? Oefentherapie Motus geeft antwoord op deze vragen en maakt u bewuster van uw hele lichaam en de alledaagse verrichtingen. U leert uw eigen therapeut te worden.

Hoe werkt het?

U kunt direct – zonder verwijzing – bij ons terecht. U hoeft niet langs een huisarts of medisch specialist om een verwijsbrief te vragen. Indien u wel een verwijsbrief heeft, neem deze mee naar de eerste behandeling. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om op onze website het inschrijfformulier in te vullen maar u kunt zich ook telefonisch of via de mail aanmelden.

De eerste behandeling is een kennismakingsgesprek om uw klacht en de invloed daarvan op het dagelijks leven te bespreken. Daarna volgt het uitgebreide houdings- en – bewegingsonderzoek. Vanuit daar maken we een behandelplan waar we vervolgens mee aan de slag gaan. Dit zal gepaard gaan met houdingscorrecties, bewegingsinstructies gecombineerd met oefeningen. De oefeningen – die u ook thuis doet – zorgen ervoor dat u uw lichaam leert kennen en begrijpen. Ze helpen u de conditie van de spieren en gewrichten te verbeteren. Zo leert u op een gezonde manier te bewegen waardoor de klachten verminderen en in de toekomst zelfs voorkomen kunnen worden.

Klik hier voor meer informatie over de diverse klachten die wij in de praktijk behandelen.