Leren omgaan met chronische pijn

Pijn is een waarschuwing van het lichaam. Acute pijn heeft meestal een duidelijke oorzaak, bijvoorbeeld een verwonding of infectie. Na een tijdje rust of behandeling van de oorzaak, gaat deze pijn weer over. Pijn kan echter ook chronisch worden. We spreken van chronische pijn, wanneer pijnklachten langer dan 3 maanden blijven bestaan, terwijl de oorzaak van de pijn verdwenen is.

Netwerk Chronische Pijn

Oefentherapie Motus | Netwerk Chronische PijnOefentherapie Motus heeft zich verdiept in chronische pijnklachten en is aangesloten bij het Netwerk Chronische Pijn. Het Netwerk Chronische Pijn is een landelijk netwerk van oefentherapeuten Cesar en Mensendieck, welke allen dezelfde behandelmethodiek hanteren.

Behandeling bij Oefentherapie Motus

Gestart wordt met het in kaart brengen van de oorzaken van uw pijn, uw ervaring van de pijnklachten en hoe u hiermee omgaat. Samen met uw therapeut stelt u vervolgens haalbare doelen op en gaat u met uw eigen doelen aan de slag. Tijdens de behandeling is de oefentherapeut als het ware uw coach. U leert wat u zelf kunt veranderen om er beter van te worden. Door het hervinden van het vertrouwen in het eigen lichaam, leert u hoe u dagelijkse activiteiten weer kunt oppakken. Activiteiten zoals werk, sport en bezigheden met familie en vrienden. Zodat u – en niet uw pijn – uiteindelijk weer uw leven bepaalt.

In Putten, Garderen en Voorthuizen kunt u bij ons terecht.

Voor meer informatie: www.netwerkchronischepijn.nl